JAVNO KOMUNALNO AKCIONARSKO DRUŠTVO

Gradsko groblje Banja Luka

 "Gradsko groblje" JK a.d. Banja Luka vrši pogrebnu djelatnost koja podrazumijeva prevoz, smještanje, opremanje i sahranjivanje. Vrši izradu smrtovnica, prodaju kompletne pogrebne opreme u novootvoranom salonu svakog radnog dana od 8-15 časova, exhumacije, prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu, prodaja cvijeća i izrada vijenaca, vrši održavanje i uređenje groblja. U svom sastavu ima objekte i sredstva za vršenje svoje osnovne djelatnosti po svim zakonskim i običajnim propisima, specijalna pogrebna vozila, mrtvačnicu sa rashladnim uređajem, kapelu za sve konfesije. Pored navedenog vrši uslugu izgradnje spomenika i grobnica od svih vrsta kamena. Sahrane se mogu obaviti svakim radnim danom a u izuzetnim slučajevima nedeljom i državnim praznikom. Dežurna služba radi 24 sata.

Osnivanje

"Gradsko groblje" JK a.d. Banja Luka je osnovano 1966. godine kao višekonfesionalno i ateističko, a  registrovano je kao "Gradsko groblje" javno komunalno akcionarsko društvo Banja Luka, od društvenog interesa za grad Banja Luku.

Organizacija

Organizovano je kao preduzeće koje obavlja pogrebnu djelatnost i osposobljeno je za izvođenje građevinsko - kamenorezačkih radova, od izrade spomenika i grobnica do enterijera u građevinarstvu.

Opremljenost

"Gradsko groblje" JK a.d. Banja Luka je savremeno opremljeno sa svim materijalno - tehničkim sredstvima, prostorom za ukope i osposobljeno za obavljanje svih poslova iz domena pogrebne djelatnosti na najvišem nivou uz poštivanje svih zakonskih normi, tradicije i vjerskih običaja svih naroda.

Izvod iz cjenovnika usluga

  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače do 24 časa 44.50 KM
  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače za svaki naredni dan (do 3 dana) 28.50 KM
  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače za period duži od 3 dana svaki naredni dan 5.85 KM
  • Pogrebna oprema (sanduk) od 211.00 KM
  • Korištenje kapele (izlaganje pokojnika na odar i ispraćaj na drugo groblje) 58.50 KM
  • Upotreba i upravljanje ozvučenjem 29.50 KM

Anketa

Da li ste zadovoljni održavanjem Gradskog groblja?

Pretraživanje