JAVNO KOMUNALNO AKCIONARSKO DRUŠTVO

Gradsko groblje Banja Luka

Novosti

Pozitivno poslovanje Gradskog groblja prvi put nakon tri godine

Banjaluka - Komunalno preduzeće "Gradsko groblje" prvi put u posljednje tri godine bilježi pozitivno poslovanje u iznosu od 17.251 marku, izjavio je direktor ovo komunalnog preduzeća Nedeljko Milaković.

 

Dodao je da bi poslovni rezultat bio veći da nisu isknjižena potraživanja koja nisu bila naplaćena u roku, kao i određene rezerve koje su ostavljene za garancije spomenika od dvije godine koje oni rade.

 

Milaković kaže da je kada je došao na ovu funkciju, krajem 2013. godine, zatekao minus od nepunih 200.000 maraka.

 

- Ovo je samo jedan od dokaza da kandidati sa liste Socijalističke partije ispunjavaju svoja obećanja. Domaćinski smo pristupili ovom preduzeću, a sve pod motom "Red, rad i disciplina" - rekao je Milaković.

 

Dodao je da je za godinu ostvarena razlika u poslovanju za više od 200.000 maraka.

 

- Obaveze prema dobavljačima su u odnosu na period prije mog dolaska u ovo preduzeće dvostruko smanjene. Takođe, postoje četiri kredita koja su podignuta u ranijem periodu, koja se sada uredno servisiraju - objasnio je Milaković.

 

Prema njegovim riječima, preduzeće je lani, a nakon 50 godina, kupilo radne mašine vrijedne oko 100.000 maraka i opremilo salu za daću.

 

- Takođe, i ove godine planiramo da nastavimo sa trendom ulaganja u preduzeće, tako da smo za prvih nekoliko mjeseci uložili nepunih 100.000 maraka za izgradnju i opremanje nove sale za daću na groblju Pobrđe - kazao je Milaković.

 

Kako bi olakšali svojim klijentima Uprava ovog preduzeća je, ističe Milaković, dala mogućnost plaćanja avansom na više mjeseci. Pored toga, Milaković je rekao da je nedavno bio u posjeti groblju u Beogradu, sa čijim je predstavnicima razmijenio iskustva, a između ostalog, bilo je priče i o Aleji velikana, odnosno zaslužnih građana.

 

- Kod njih je, kada je u pitanju Aleja velikana, donesen pravilnik u kojem lokalna zajednica, koja gazduje grobljem, odnosno gradonačelnik donosi odluku koje predloženo lice će biti sahranjeno. Prijedloge daju razna udruženja - rekao je Milaković i dodao da je taj prijedlog prenio Gradskoj upravi, koja će u narednom periodu pripremiti taj pravilnik.

 

Dodao je da će idućih dana posebno iskazati poslovanje za lokaciju Centralno gradsko groblje u Vrbanji i groblja na Pobrđu.

 

- Uskoro ćemo raditi i rebalans plana za lokaciju u Vrbanji, gdje je u posljednje vrijeme sve veća zainteresovanost za sahranjivanje. Razlog za to je sigurno izgled i uređenost groblja - naglasio je Milaković.

Izvod iz cjenovnika usluga

  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače do 24 časa 44.50 KM
  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače za svaki naredni dan (do 3 dana) 28.50 KM
  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače za period duži od 3 dana svaki naredni dan 5.85 KM
  • Pogrebna oprema (sanduk) od 211.00 KM
  • Korištenje kapele (izlaganje pokojnika na odar i ispraćaj na drugo groblje) 58.50 KM
  • Upotreba i upravljanje ozvučenjem 29.50 KM

Lokacija VRBANJA

Raspored sahrana za 21.09.2017

 

14:00 Kezija Milan

Lokacija POBRĐE

Raspored sahrana za 13.07.2017


14:00 Katana Esad

Anketa

Da li ste zadovoljni održavanjem Gradskog groblja?

Slučajna slika

DSC02486-600.jpg

Pretraživanje