JAVNO KOMUNALNO AKCIONARSKO DRUŠTVO

Gradsko groblje Banja Luka

Novosti

Groblje u Vrbanji spremno za sahrane

Grad Banjaluka predao je Javnom komunalnom akcionarskom društvu "Gradsko groblje" na upravljanje novoizgrađeno Centralno gradsko groblje u Vrbanji.

 

Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza između grada Banjaluka i "Gradskog groblja" JK a.d. kojim je groblje predato na upravljanje danas su potpisali zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić i direktor "Gradskog groblja" JK a.d. Nedeljko Milaković.

 

Brkićeva je istakla da je riječ o jednom od najznačajnijih komunalnih projekata na području grada, čija je realizacija započela 2008. godine.

 

"Cijeli projekat je planiran u tri faze, a sada je okončana prva faza izgradnje. Do sada je investirano 17,1 milion KM kreditnih sredstava", rekla je Brkićeva nakon potpisivanja ugovora.

 

Ona je istakla da je ugovorom regulisano da je groblje u Vrbanji posebna poslovna i organizaciona jedinica.

 

"Groblje posjeduje sve prateće sadržaje i ovdje će biti sahranjivani pripadnici svih konfesija. Cijene usluga će biti pod kontrolom Skupštine grada Banjaluka", naglasila je Brkićeva.

 

Ona je dodala da će ukupni kapacitet groblja, kada se projekat u potpunosti završi, biti oko 24.800 grobnih mjesta, što će biti dovoljno za narednih 35 godina, dok je sadašnji kapacitet, po okončanju prve faze, oko 4.200 mjesta.

 

Direktor "Gradskog groblja" JK a.d. Banja Luka Nedeljko Milaković rekao je da je groblje već sada spremno i da mogu početi sahrane.

 

''Cijene grobnica biće niže za 20 odsto, tako da grobnica koja je bila 4.700 KM, sada je manje od 4.000. Postoji mogućnost i kreditiranja uz mogućnost plaćanja svih usluga na 12, 24 ili 36 mjeseci'', rekao je Milaković.

 

On je dodao da je u protekla dva mjeseca izgrađeno oko 300 uređenih grobnih mjesta, te da prve sahrane već mogu da budu obavljane.

 

Milaković je istakao da je na Centralnom gradskom grobljuu Vrbanji uređen salon pogrebne opreme, cvjećara, a u toku je priprema bifea.

 

On je rekao da je planirano uređenje restorana za pripremanje hrane nakon sahrane, a sada će to biti moguće obaviti u jednoj prostoriji, koja ima 300 sjedećih mjesta.

 

Skupština grada Banjaluka 13. novembra dala je saglasnost za zaključivanje Ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Grada i "Gradskog groblja".

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnici iz Gradske uprave grada Banja Luka, direktori gradskih institucija, ustanova i preduzeća, te pedstavnici vjerskih zajednica i druge brojne zvanice.

 

Uprava groblja na lokaciji u Vrbanji smještena je od septembra.

Izvod iz cjenovnika usluga

  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače do 24 časa 44.50 KM
  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače za svaki naredni dan (do 3 dana) 28.50 KM
  • Korištenje mrtvačnice i hladnjače za period duži od 3 dana svaki naredni dan 5.85 KM
  • Pogrebna oprema (sanduk) od 211.00 KM
  • Korištenje kapele (izlaganje pokojnika na odar i ispraćaj na drugo groblje) 58.50 KM
  • Upotreba i upravljanje ozvučenjem 29.50 KM

Lokacija VRBANJA

Raspored sahrana za 15.11.2018

 

13,00   Kutić Mirjana

Lokacija POBRĐE

Raspored sahrana za 13.07.2017


14:00 Katana Esad

Anketa

Da li ste zadovoljni održavanjem Gradskog groblja?

Slučajna slika

DSC02407-600.jpg

Pretraživanje